Majnu portret zwartwit vierkant
Wie ben ik

Mijn naam is Majnu Michaud (1965).  Ik woon in Utrecht. Ik kom uit een gezin waarin maatschappelijke betrokkenheid gestimuleerd werd. Dat is van grote invloed geweest op wie ik geworden ben. Na het volgen van een lerarenopleiding en een acteursopleiding ben ik als trainingsacteur gaan werken. Na ruim 20 jaar intensief trainingsacteren heb ik mijn werkveld uitgebreid naar training en coaching.

Coaching

In ons leven zijn we constant in ontwikkeling. We leren nieuwe dingen en we lopen ook tegen hindernissen aan. Vaak lukt het ons goed om zelfstandig de juiste weg te vinden en soms kunnen we daar externe hulp bij gebruiken. Ik help graag mensen om te ontdekken wat ze kunnen inzetten om effectiever en bewuster om te gaan met lastige situaties in hun werk en privé. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens in staat is om zich vrij te voelen en gelukkig te zijn. Vanuit deze overtuiging doe ik met veel liefde mijn werk.

In een coachingstraject krijg je meer inzicht in jezelf en ontdek je de concrete stappen die je kan zetten om je doel te bereiken, zodat je daarna zelfstandig verder kan. Naast traditionele gesprekstechnieken maak ik ook gebruik van methodes als Verbindende Communicatie, Voice Dialogue, Transactionele Analyse, ACT, NLP, en trainingsacteren. Ik werk permanent aan mijn professionaliteit door trainingen en opleidingen te volgen. Ik ben geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Naast Nederlands spreek ik ook vloeiend Spaans en Engels.

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie staat centraal in mijn werk. Ik heb verschillende trainingen ontwikkeld om, d.m.v. Verbindende Communicatie, de samenwerking binnen organisaties te verbeteren. Verbindende Communicatie is een praktische manier om transparant met elkaar te communiceren. Het is een middel om het vertrouwen in elkaar te doen groeien en om wezenlijk contact met elkaar te maken zodat je waardevolle (werk)relaties kunt opbouwen.

Verbindende communicatie gaat uit van het principe dat alles wat we doen en zeggen pogingen zijn om onze innerlijke behoeften te vervullen. Marshall Rosenberg, de grondlegger van Verbindende communicatie, heeft een model ontwikkeld om onze gevoelens en behoeften te verhelderen en om te leren hoe je deze kunt inzetten om een positieve verandering te brengen in hoe je met anderen omgaat.  Je leert niet alleen om te verwoorden wat je waarneemt,  wat je voelt en wat de onderliggende behoeften zijn, maar ook om duidelijk en concreet een verzoek te doen. Als je op die manier communiceert ontstaat er verbinding en helderheid in de communicatie in plaats van verwijdering en misverstanden.