Stress en werkdruk

senw

De ideale medewerker is zeer loyaal, werkt hard, en streeft altijd naar perfectie. Niet alleen in de ogen van veel leidinggevenden is dat zo, ook medewerkers denken vaak dat ze aan dit beeld moeten voldoen. Maar er schuilt een groot gevaar achter dit profiel. Medewerkers die deze eigenschappen in zich hebben lopen gevaar dat ze slachtoffer worden van de manier waarop ze met hun werk omgaan. Als deze eigenschappen gepaard gaan met externe factoren als hoge werkdruk, lange werktijden, arbeidsconflicten of te weinig mogelijkheden om te ontspannen kan dit stressklachten tot gevolg hebben. Een langdurige blootstelling aan teveel stress kan leiden tot Burn-out. Tegenwoordig de meest voorkomende beroepsziekte.

Signalen die kunnen wijzen op stressproblemen

  • ¬†slaapproblemen
  • verwaarlozing van sociale contacten
  • minder binding met de organisatie
  • prikkelbaarheid en cynisme
  • twijfelen aan eigen kwaliteiten
  • hoge ademhaling
  • hartkloppingen

Wees alert en wees op tijd!
Het is, zowel voor leidinggevenden als voor medewerkers, van groot belang om tijdig deze signalen te onderkennen en dit bespreekbaar te maken. Hoe langer iemand wacht met het bespreken hiervan hoe meer schade er wordt aangericht. Niet alleen bij de medewerker zelf maar ook bij de organisatie.

Coaching als middel om beter om te gaan met stress
Een coachingstraject helpt je om bewust worden van hoe stress werkt en wat je er aan kan doen. Er is aandacht voor belangrijke vragen als: wat zijn bronnen van stress en hoe ga je daarmee om? Waar krijg je energie van? Hoe zorg je voor voldoende ontspanning in of naast het werk? Welke interne en externe hulpbronnen heb je tot je beschikking? Hoe zorg je voor een gezonde balans tussen werklast en je eigen belastbaarheid? Hoe geef je tijdig en effectief je grens aan?

Is dit artikel herkenbaar voor je en wil je met me in gesprek over een coachingstraject? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Share if you careShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone