Drie redenen om GEEN geld uit te geven aan coaching

geld

Er zijn grofweg drie redenen waarom mensen geen geld willen uitgeven aan een coach.

  1. Coaching werkt niet, dus is het zonde van het geld
  2. Je geeft je geld liever aan iets anders uit
  3. Je hebt echt geen geld

Mag ik ze nu één voor één weerleggen? Okay, daar gaan we.

1. Coaching werkt niet, dus is het zonde van het geld
Er zijn allerlei misverstanden over wat coaching is. Bijvoorbeeld dat het zweverig is, of een uurtje doelloos praten zou zijn.

Als coaching niet zou werken, dan zou ik niet voor dit vak gekozen hebben. Ik heb een no-nonsense aanpak die praktisch, zorgvuldig en doelgericht is. Vooraf maken we afspraken over het doel dat je wilt bereiken en tussentijds evalueren we of we goed op weg zijn.

Twijfel je of coaching iets voor jou is? Dan wil ik je uitnodigen om vrijblijvend met me te praten over wat je zoekt en wat ik je te bieden heb. Dit is een gratis intakegesprek. Zo kan je een bewuste keuze maken om wel of niet aan een coachingstraject te beginnen. Als je in het intakegesprek tot de conclusie komt dat coaching inderdaad niet de weg voor jou is, dan laten we het daarbij.

2. Je geeft je geld liever aan iets anders uit
Je bent natuurlijk vrij om de prioriteiten te stellen die je wilt. Waar word je gelukkiger van? Van geld uitgeven aan uitgaan en vakanties om zo voor een korte tijd je problemen te vergeten? Of van het volgen van een coachingstraject waarin je aan het werk gaat om structurele oplossingen te vinden?

Vergeet de uitspraak niet: “Als je blijft doen wat je deed, dan blijf je krijgen wat je altijd kreeg”. Aan jou de keus.

3. Je hebt echt geen geld

Er zijn mensen in Nederland die erg weinig geld hebben. Er is nu eenmaal armoede en dat valt niet te ontkennen. Mensen met bijvoorbeeld een bijstandsuitkering hebben niet de mogelijkheid om een coach te betalen. Ik heb een beperkt aantal plaatsen gereserveerd voor mensen die coaching nodig hebben en het echt niet kunnen betalen. Je kan dan bijna gratis gecoacht worden. Het enige wat je hoeft te betalen is de huur van de ruimte waar we de coachingssessies houden.

Okay, ik geef toe. Het is me niet gelukt om de drie redenen helemaal te weerleggen. Maar ik heb je laten zien hoe ik er tegenaan kijk. Hopelijk heb ik je ook een beetje aan het denken gezet.

Nu ben jij aan zet.

Share if you careShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone