5 redenen om in de beginfase van je carrière voor coaching te kiezen

Hoe eerder in je carrière je aan coaching denkt hoe  langer je er profijt van zal hebben. Sommige mensen denken dat coaching alleen iets is voor mensen die het werk niet aankunnen. Dat is een grote misvatting. Coaching is er voor iedereen die zijn loopbaan serieus neemt en verantwoordelijkheid wil nemen voor zijn professionele groei.

1. Laat zien dat je bereid bent om aan je professionaliteit te werken
In een nieuwe baan wil je graag laten zien wat je goed kan. Niets mis mee, natuurlijk. Maar hoe zit het met het laten zien dat je bereid bent om je persoonlijk te ontwikkelen? Elke organisatie is er bij gebaat als haar medewerkers van hun fouten willen leren. Een lerende organisatie is een organisatie met toekomst. Aangeven dat je door middel van coaching aan jezelf wilt werken is tonen dat je bij wilt dragen aan de groei van de organisatie waar je werkt.

 2. Vergroot je werkplezier en je productiviteit
Als je met plezier aan het werk bent dan ben je veel productiever dan wanneer je met een ontevreden gevoel rond blijft lopen. Je krijgt meer energie en je motivatie is groter. Tevredenheid en werkplezier zorgen voor minder stress en voorkomen ziekteverzuim. Net als de vorige reden is dit dus een win-win situatie voor jou en voor de organisatie waar je werkt.

3. Ontdek je valkuilen in een vroeg stadium
Ieder mens heeft valkuilen. Velen van ons zouden het liefst willen dat het niet zo was, maar de werkelijkheid is dat niemand hier aan ontkomt. Ongemerkt vallen we steeds opnieuw in dezelfde valkuilen en vragen we ons af hoe het toch komt dat het ons niet lukt om te bereiken wat we willen. Coaching kan je helpen om te ontdekken wat je persoonlijke valkuilen zijn en wat je nodig hebt om deze in de toekomst te omzeilen. Je bewust worden van je valkuilen helpt je om jezelf te leren kennen en om succesvoller te zijn.

4. Kies voor zuivere communicatie
Een van de grootste voordelen van coaching is dat je leert om eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken en open te communiceren met je werkomgeving. Startende professionals voelen zich soms geremd om kenbaar te maken waar ze tegenaan lopen. Coaching kan je helpen om assertief voor jezelf op te komen en daarmee de kans te vergroten dat je gehoord wordt in wat je nodig hebt.

5. Leer jezelf kennen 
Je hebt, net als elk ander mens, een zogenaamde blinde vlek. Dat is datgene wat een ander van je ziet en wat je zelf niet kan zien. Een coach kan je op een respectvolle manier confronteren met patronen die je functioneren nadelig kunnen beïnvloeden. Zo wordt deze blinde vlek kleiner en kan je bewuster omgaan met wat je in je werk en in je privéleven tegenkomt.

Lees hier meer over coaching voor startende professionals.

Share if you careShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone